arrow_drop_up arrow_drop_down
2 augustus 2017 

Slawraps - recept

Ik wil graag minimaal 350 gram groente per dag eten maar het is nog best wel eens lastig om daar aan te komen. Vooral als je gewend bent om met koolhydraten en eiwitten te ontbijten, zoals met bijvoorbeeld yoghurt en granola of met brood en beleg. Dan wordt het bijna onhaalbaar om zelfs minimaal 250 gram te halen. Daarom vind ik ontbijten met een (groene) smoothie zo fijn. Start ik de dag meteen met groente en een deel fruit. ’s Middags een salade bij de lunch, en dan ben je er met het een flinke portie groenten bij het avondeten wel. Hopelijk kom je dan aan nóg meer groente dan 250 gram groente per dag. We ontdekken steeds vaker dat veel groente helpt om welvaartsziekten te voorkomen.

Verwerk overal groente in

Ik probeer overal wel groente en kruiden in te verwerken. Een pesto/salsa verde krijgt prop ik bomvol met groente en (on)kruiden en zo kan ik tussendoor ook nog eens healthy snacken of kan ik m'n salade ermee pimpen.

Ik heb nu vakantie én het is best warm. Ik ben vandaag niet zo aktief dus een zware lunch is niet nodig. Slawraps zijn dus een prima lunchgerecht voor vandaag! Maar je kunt je ook voorstellen dat dit een lekker bijgerechtje kan zijn of een gezellig en gezond borrelhapje.

Een bijgerechtje: ik serveerde een pittige wortelsoep (recept op m’n website!) en daarbij frisse slawraps met een erwten-muntdip

Wat heb je nodig

  • Slabladeren met een zachte nerf (zodat ze niet knakken bij het rollen)
  • Knapperige rauwkost zoals komkommer, courgette, bleekselderij, paprika, etc.
  • Avocado
  • Hummus, pesto, salsa verde of een andere smaakmaker die proteïne en olie bevat
  • Peterselie en eventueel bieslook

Aan de slag

  • Snij de rauwkost julienne. Hou een lengte van ca. 8 cm aan.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit, schep de helft uit de schil met een lepel en snij in dunne reepjes.
  • Leg twee kleine slablaadjes of 1 groot slablaadje met de breedte van de rauwkost of een plank. Leg hierop een stapeltje van de rauwkost, voeg 1 of 2 takjes peterselie toe en een schepje hummus.
  • Rol zo strak mogelijk op en gebruik eventueel een bieslook als ‘touwtje’.

And that’s it folks! Easy does it!

Over de schrijver
Reactie plaatsen